2 кг яблук, 4,5 літра киплячої води. На кожні 4,5 л соку 6 склянок цукру, 1 столова ложка дріжджів, сік з двох лимонів.
Нарізати яблука на дрібні часточки.
Залити окропом і притиснути пресом. Наполягати 4 дні.
Процідити сік і виміряти його кількість.
Всипати цукор, додати дріжджі і лимонний сік. Поставити для бродіння в тепле місце (18-24°).
Після припинення утворення бульбашки добре розмішати.
Дати осісти осадку протягом 3-х днів.
Процідити через фланелевий мішок або щільний серпанок в бочку.
Закупорити і залишити на 6 місяців.
Розлити по пляшках, закрити і поставити в прохолодне темне місце щонайменше на кілька місяців.